A „biofüvet” is büntetik

Elsőként a Miskolci Rendőrkapitányságon indult nyomozás amiatt, hogy kábítószernek nem minősülő anyagot, úgynevezett „biofüvet” adott át felnőttkorú gyanúsított egy fiatalkorúnak – tudatta a rendőrség hétfőn.

MNO
2011. 08. 22. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolci Rendőrkapitányság eljárást indított azzal az alsózsolcai nővel szemben, aki egy 18 éven aluli fiúnak kábító hatású anyag kóros élvezetéhez nyújtott segítséget a napokban. A gyanúsított egy fiatalkorú fiúnak herbálfűnek is nevezett anyagot adott át, amely nem minősül kábítószernek, de bódító hatású. A rendőrség az eset kapcsán felhívta a figyelmet, hogy a bio- vagy herbálfű nem minősül kábítószernek, de fogyasztása jelentős egészségügyi kockázattal jár. Az ilyen és ehhez hasonló anyagok átadása 18. életévüket be nem töltött személyeknek bűncselekmény – hangsúlyozta Dobi Tamás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.