A dánok a legboldogabbak

A gazdasági válság és a bizonytalan pénzügyi helyzet ellenére az európaiak több mint kétharmada elégedett az életével – derült ki egy, a jövő kérdéseivel foglalkozó hamburgi alapítvány tanulmányából.

MNO
2011. 08. 18. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felmérés szerint a pozitív életfelfogás terén Dánia vitathatatlanul az élen áll: a dánok 96 százaléka vallja magát boldognak. A második helyen a görögök állnak 80 százalékkal, a harmadik helyen az olaszok 79 százalékkal.

A németek viszont a borúlátásban járnak az élen: csupán 61 százalékuk vallja magát boldognak. Náluk a megkérdezett 13 ország közül csak a lengyelek (50 százalék) és az oroszok (37 százalék) boldogtalanabbak.

A tanulmány szerint a vizsgált országok több szempontból hasonlítanak egymásra: boldogság tekintetében mindenhol megelőzik a nők a férfiakat, a vidékiek a városiakat, a párban élők az egyedülállókat és a jól keresők a kevésbé tehetőseket. A fiatal generációk is sokkal bizakodóbban tekintenek a jövőbe – függetlenül a mostani nehéz helyzettől –, mint az idősebbek. A vizsgálatok során tizenhárom országból több mint tizenötezer embert kérdeztek meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.