A felkelők tagadják, hogy titkos tárgyalásokat folytatnának

Tagadják a líbiai felkelők, hogy titkos tárgyalások folynának köztük és Moamer el-Kadhafi líbiai vezető kormánya között.

MNO
2011. 08. 16. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nincs semmiféle tárgyalás vagy egyeztetés az Átmeneti Nemzeti Tanács (a lázadók kormánya) és a Kadhafi-rezsim között, sem Tunéziában, sem másutt” – szögezte le Abdel-Háfisz Goga, az ÁNT alelnöke Bengáziban, a Kadhafi-rendszer ellen polgárháborút vívó lázadók fellegvárában.

Előzőleg tunéziai titkosszolgálati körökből kiszivárgott, hogy vasárnap este a Tunéziához tartozó Dzserba szigeten egy szállodában Kadhafi kormányának képviselői zárt ajtók mögött tárgyaltak a felkelők küldötteivel. A kormány tagadta ezt, a lázadók mostanáig nem nyilatkoztak.

Hétfőn a tunéziai városba érkezett az ENSZ-főtitkár Líbia-ügyi különmegbízottja, Abdel-Iláh el-Hatíb volt jordániai külügyminiszter, azzal a nem titkolt céllal, hogy bekapcsolódjon a Kadhafi-kormány és a lázadók közötti tárgyalásokba.

Az immár fél éve tartó líbiai polgárháború lezárását célzó tárgyalásokról azután kaptak lábra híresztelések, hogy a lázadók az elmúlt napokban több fronton is visszaszorították Kadhafi haderejét, és egyre közelebb jutnak a fővároshoz, Tripolihoz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.