A feltörekvő piacokra koncentrálnak

A feltörekvő piaci terjeszkedés jegyében az Electrolux Chilében megvásárol egy háztartási berendezéseket gyártó helyi vállalatot.

MNO
2011. 08. 22. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd csoport – amely így akarja ellensúlyozni a telített piacokon mutatkozó lanyha üzletmenetet – megközelítőleg 700 millió dollárt szán a CTI vállalat megvásárlására. A CTI Chilében piacvezetőnek számít 36 százalékos részesedésével, egyik leányvállalata révén vezető pozícióban van Argentínában is.

Az Electrolux profitja a vártnál nagyobb mértékben csökkent a második negyedévben, mert gyengült a kereslet a fontosabb piacokon, nagy volt az árverseny, drágultak az alapanyagok és emelkedett az energia ára. A társaság adózott eredménye 561 millió svéd korona (hozzávetőleg 86 millió dollár) volt a második negyedévben az egy évvel korábbi több mint egymilliárd koronával szemben. A bevétel 24 milliárd koronára esett 27 milliárdról.

A világ második legnagyobb háztartásiberendezés-gyártója tartja magát a korábban elhatározott áremeléshez: októberben 5-7 százalékkal lesznek drágábbak készülékei Európában, és később Észak-Amerikában is áremelésre készül. A cég nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy a második fél év is nehéz lesz, a profit nem fogja elérni az egy évvel korábbit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.