A katlanban mindenki ott lesz

A Bárka Kikötő mától egészen vasárnapig – némi képzavarral élve – ismét horgonyt vet Baranyában, azon belül is Kisharsány, Nagyharsány és Palkonya festői vidékén. A IV. Ördögkatlan Fesztivál koncertjei, rendhagyó színházi produkciói, gyerekprogramjai és irodalmi műsorai egyszerre garantálják az önfeledt nyaralást és a fesztiválhangulatot.

MN
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén öt díszvendége lesz az Ördögkatlan-fesztiválnak. Egyikük Berecz András, aki eddig egyetlen katlanból sem hiányzott. – A Villányi-hegység csodálatos, minden pince meg van áldva a hegy levével. Sok jó barátom él arrafelé, régóta kötődöm Pécshez és a környékhez – mondta lapunknak a mesemondó, aki az idén a fesztiválra lemezbemutató műsorral is készül. – Erre a gyergyói anyagból válogattam, lényege pedig az lesz, hogy székely népdalok közé történeteket, tréfákat és meséket szúrok be. Persze nem könnyű szabad ég alatt mesét mondani, és azzal elnyerni a közönség a figyelmét, de ez eddig az Ördögkatlanban mindig sikerült. Talán mert a helyszínnek különleges kisugárzása van.
A Kossuth-díjas Korniss Péter fotográfus is a fesztivál neves résztvevője lesz. Ő Kötődés című tárlatát hozza el Nürnbergből, a festői Vylyan teraszra. Díszvendég lesz Lovasi András is, aki nemcsak a Kiscsillaggal és a Budapest Bárral lép fel, de latin himnuszokat is énekel. A határon túli magyarlakta vidékek közül ezúttal Kárpátalja mutatkozik be színházzal, kiállítással. És végül, de nem utolsósorban díszvendég lesz Törőcsik Mari – aki egyben a fesztivál fővédnöke is. A művésznő a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház A szarvassá változott fiú című előadásának egyik főszerepében, oldalán Trill Zsolttal lép a nagyharsányi szoborpark színpadára.
És persze ahány helyszín, anynyi műfaj és színfolt. A Vylyan teraszon – finom borok mellett ülve – a Jelenkor folyóirat irodalmi programjait hallgathatják az érdeklődők. A nagyharsányi focipályán – a már említett húzónevek mellett – a Quimby, az Európa Kiadó és a Besh o droM gondoskodik a talpalávalóról. Kisharsányban a Mediawave csapata a házigazda. Itt egy kicsit minden spontánabb, szabadabb. Aki pedig családostul indul Baranyába, gyermekprogramok közt válogathat a MeseLadiktól az Alma zenekarig, a MárkusZínháztól Jankovics Marcell filmjeiig.
Info: www.ordogkatlan.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.