A kifizetett termékeket már nem küldte el a csaló

Legalább harminchét embert károsított meg egy internetes csaló, aki több felhasználói néven, aukciós és hirdetési portálokon laptopokat, x-boxokat és telefonokat kínált eladásra, de a kifizetett termékeket nem küldte el; a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását – közölte a rendőrség csütörtökön.

MNO
2011. 08. 11. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sárbogárdi nyomozóknak egy alapi férfi még márciusban jelezte, hogy az egyik aukciós oldalon megalkudott egy telefonra. A vételárat átutalta az „eladónak”, de a készüléket nem kapta meg. Utólag rájött, hogy mások is hasonlóképpen jártak – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint közben az aukciós oldalon is figyelmeztették az érdeklődőket, hogy „a hirdető körül valami nincs rendben”, ne küldjenek neki pénzt.

A feljelentést követő nyomozás során kiderült, hogy a 39 éves tápiószelei férfi az ország több pontján legalább 37 sértettet károsított meg 12 500 forinttól 140 000 forintig terjedő összeggel, s ily módon több százezer forint kárt okozott. A férfi a kialkudott vételárat átutaltatta a bankszámlájára, a terméket azonban a vevők nem kapták meg, őt pedig telefonon nem lehetett elérni. A férfi, miután a rendőrök kedden szembesítették a nyomozás eredményével és a tényekkel, nem tagadta a terhére rótt bűncselekményt – közölte a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.