A közösségi oldalak képviselőivel tárgyalna a brit belügyminiszter

A jelentősebb közösségi weboldalak képviselőit találkozóra hívta a brit belügyminiszter a múlt heti angliai zavargásokkal kapcsolatban.

MNO
2011. 08. 19. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig csak a Facebook jelzett vissza, hogy részt vesz a jövő csütörtökre tervezett találkozón, de a Blackberry is azt közölte, hogy nyitott az együttműködésre. A Twittert megkereste az ügyben a BBC, de eddig még nem kapott választ. Korábban több bírálat érte a Facebook, a Twitter és a Blackberry közösségi weboldalakat, miután kiderült, a rendbontók közül többen is ezeken az oldalakon biztattak a zavargásokra.

A Facebook üdvözölte a lehetőséget, hogy megvitathatják a történteket Theresa May tárcavezetővel. Közleményében hangsúlyozta: vezetői örülnek annak, hogy kifejthetik a miniszternek, milyen lépéseket tettek azért, hogy a Facebook biztonságos fóruma legyen az embereknek ezekben a „kihívást jelentő időkben”. A Facebook emlékeztetett, hogy az oldal felhasználói rendre jelentik a moderátoroknak és a hatóságoknak a veszélyes tartalmú üzeneteket. A Blackberry tulajdonosa, a Research in Motion közölte, ők is örülnek a konzultáció lehetőségének.

Kedden két férfit négy év börtönbüntetésre ítéltek azért, mert a Facebook közösségi weboldalon biztattak rendbontásra. David Cameron brit miniszterelnök korábban azt ígérte, a kormány megvizsgálja, miként lehetne korlátozni a közösségi oldalak elérését az esetleges jövőbeli zavargások idején. Nagy-Britanniában a közösségi weboldalakat kötelezheti a rendőrség, hogy adják át felhasználóik személyes üzeneteit, ha azok bizonyíthatóan összefüggésbe hozhatók egy bűncselekménnyel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.