A Legfőbb Ügyészség is vizsgálódik a Magyar Sziget miatt

Az úgynevezett Magyar Szigeten elhangzottakkal kapcsolatosan több feljelentés is érkezett a Legfőbb Ügyészséghez – közölte az ügyészség pénteken. Hozzátették: „a szükséges intézkedések megtétele érdekében a feljelentések vizsgálata folyamatban van”.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802995" target="_blank"><strong>• Vizsgálják Toroczkaiék uszítását</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több LMP-s képviselő csütörtökön jelentette be, hogy a legfőbb ügyészhez fordulnak, és a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezték azért, mert „a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Magyar Szigeten Tyirityán Zsolt, a Jobbikkal két éve együttműködési megállapodást kötött Betyársereg vezetője, illetve Dér Zsolt olyan állításokat fogalmaztak meg, amelyek az LMP szerint felvetik bizonyos bűncselekmények előkészületének gyanúját is”.

A Magyar Nemzet pénteki számában azt írta, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálatot indított a Magyar Szigeten elhangzott gyűlölködő kijelentések miatt. Egy, lapunknak nyilatkozó büntetőjogász szerint egyes mondatokkal kapcsolatban felmerülhet a közösség elleni izgatás gyanúja. A cikk szerint a TEK a vizsgálatot Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, jobbikos önkormányzati képviselő és a Betyársereget vezető Tyirityán Zsolt Magyar Szigeten elhangzott kijelentései miatt indította. Lapunk úgy tudja, hogy a terrorelhárítás operatív eljárást folytat, amelynek a ténye sem nyilvános. A szervezet legfeljebb a nyomozás végeztével szolgálhat adatokkal az ügyről.

A Belügyminisztériumban legkorábban péntekre ígértek tájékoztatást, míg az Országos Rendőr-főkapitányságon csak annyit közöltek: tudnak a kijelentésekről, de ennél többet egyelőre nem kívánnak nyilatkozni – írta a Magyar Nemzet.

A Magyar Szigetet 2004 óta rendezik a Pest megyei Verőce melletti Csattogó-völgyben. A kulturális és közéleti programokat egyaránt tartalmazó Magyar Szigetet kezdettől fogva a Hatvannégy Vármegye Ifjúság Mozgalom szervezi. Az idei rendezvény július 31-től augusztus 7-ig tartott.

(MTI/MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.