A legjobban kereső írók

James Patterson a világ legjobban kereső írója: a Forbes magazin szerint az amerikai krimiszerző az elmúlt évben több mint kétszer annyit keresett, mint a lista második helyén szereplő Danielle Steel.

MNO
2011. 08. 18. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 64 éves Patterson, aki – társszerzők segítségével – 35 év alatt csaknem 80 könyvet jelentetett meg, 84 millió dollárt (15,8 milliárd forintot) keresett az elmúlt évben. A romantikus regényeiről ismert – szintén 64 éves – Danielle Steel 35 millió dollárral (6,6 milliárd forinttal) került a második helyre. A Forbes szerint a legjobban kereső íróknak sikerült meglovagolniuk az e-könyves trendet – ez ugyanis a könyvpiac leggyorsabban növekvő szektora. Az üzleti magazin listáján a harmadik helyet a horror királya, Stephen King szerezte meg 28 millió dolláros bevétellel, a negyedik a romantikus kalandregényeket író Janet Evanovich lett 22 millió dollárral, az ötödik helyre pedig az Alkonyat-sorozat alkotója, Stephenie Meyer került 21 millió dollárral.

A 2010 májusa és 2011 áprilisa közti eladási mutatókra alapozott felméréshez az adatokat a Nielsen SoundScan piackutató biztosította, de a Forbes figyelembe vette a kiadók éves jelentéseit és más, könyves szakemberektől – ügynököktől, menedzserektől és szerkesztőktől – származó információkat is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.