A legnagyobb államban él a legkevesebb gyerek

A teljes lakossághoz viszonyítva európai viszonylatban Németországban él a legkevesebb gyerek és fiatalkorú.

MNO
2011. 08. 03. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 81 milliós lakosságnak csupán 16,5 százaléka fiatalabb tizennyolc évnél – derült ki a német statisztikai hivatal által szerdán Berlinben bemutatott tanulmányból, amely a német gyermekek élethelyzetét hivatott vizsgálni. A szomszédos Franciaországban ez az arány huszonkét százalék felett van: itt már a nyolcvanas évek elején célzott családpolitikával igyekezték emelni a születési arányszámot. Nagy-Britanniában, Hollandiában és a skandináv országokban is húsz százalék feletti a gyermekek és fiatalkorúak aránya.

A legtöbb gyermek Törökországban él: a 72 milliós országban szinte minden harmadik lakos (31,2 százalék) tizennyolc év alatti.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.