„A Magyar Filmunió létezik és működik”

Vajda Katalin személyében új vezetője van a Magyar Filmuniónak – értesült a Variety című lap.

MNO
2011. 08. 15. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmes szaklap internetes kiadása moszkvai keltezésű cikkében Bereczki Csabát, a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) nemzetközi igazgatóját idézve tudósított arról, hogy a filmunió vezetését a szervezet régi munkatársa, Vajda Katalin vette át, miután Vezér Évának lejárt a szerződése. A Magyar Filmunió az MTI hétfő délutáni megkeresésére nem kívánta kommentálni a hírt.

A Variety arról ír, hogy a magyar filmek nemzetközi promóciójáért felelős filmunió továbbra is működik, noha arról szóló hírek kerültek nyilvánosságra, hogy a szervezet áldozatául esett a közfinanszírozású kulturális testületeket érintő átszervezésnek. „Néhány hamis információval ellentétben a Magyar Filmunió létezik és működik” – idézte a lap Bereczki Csabát, aki úgy fogalmazott: a magyar filmgyártás irányításának és támogatásának megújítása a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő koncepció alapján zajlik.

A magyar szakember rámutatott, hogy Vajda Katalin több évtizedes gyakorlattal rendelkezik. Ennek alapján meggyőződése, hogy sikeresen fogja vezetni a Magyar Filmuniót, és ez hozzájárul majd ahhoz, hogy a szervezet tevékenysége sikeresen beolvadjon a nemrég létrehozott Magyar Nemzeti Filmalapba – hangsúlyozta Bereczki Csaba.

Vezér Éva hetekkel ezelőtt távozott a filmunió éléről, szerződését nem újította meg – emlékeztetett a lap. A szakember magánlevélben köszönt el a nemzetközi filmiparban lévő kapcsolataitól – fűzte hozzá a Variety.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.