„A magyarok sokkal jobban játszottak, ez van”

Érthető volt, Egervári Sándorral madarat lehetett fogatni szerda éjjel a Puskás Ferenc Stadionban, miután az általa edzett magyar labdarúgó-válogatott – Koman Vladimir, Rudolf Gergely, Dzsudzsák Balázs és Elek Ákos egy-egy góljával – valósággal „felnégyelte” Izland legjobbjait. Az őszi Eb-selejtezők<strong> <a href="http://mno.hu/portal/802522" target="_blank">főpróbájának</a></strong> tekinthető megmérettetés után csak úgy falta a kérdéseket, így a Magyar Nemzet Online is elkapta, de elsőként kollégája, Olafur Johannesson kellett, hogy válaszoljon néhány bátortalan felvetésre.<br /><br /><a title="Magyarország–Izland – uzsonna a svédasztal előtt (percről percre)" href="http://mno.hu/portal/802716" target="_blank"><strong></strong></a><strong><a href="http://mno.hu/portal/802716" target="_blank"><strong>• </strong></a></strong><strong><a title="Magyarország–Izland – uzsonna a svédasztal előtt (percről percre)" href="http://mno.hu/portal/802716" target="_blank">Magyarország-Izland (percről percre)</a></strong>

2011. 08. 11. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudom, mit kell mondanom ilyenkor – kezdte zavartan nevetgélve a jól elpáholt vendégalakulat trénere, majd azért csak belekezdett: – Az első félidőben jól játszottunk, kaptunk két gólt, a másodikban pedig rosszabbul, és akkor is kaptunk kettőt. Ha az első játékrész lefújása előtt nem kapjuk meg a másodikat, 0-1-ről egészen másként is alakulhatott volna ez az este.

Johannesson szerint „a magyarok sokkal jobban játszottak” övéinél, s a vereség kulcsáról szólva ennyit mondott mindössze: – Volt egy-két helyzetünk elöl, de két, hátul eladott labda megpecsételte a sorsunkat, ez van.

A kérdésfaló Egervári

A mieink edzője tehát alig várta, hogy záporozzanak felé a kérdések, az MNO sem tette le a nyilat a roham idején. Az első kérdést igazából meg sem várta, értékelésébe azonnal belefogott.

– Természetes, hogy örülök az eredménynek, és a mutatott játékkal is néha kifejezetten elégedett voltam. Jól működtek a ritmusváltásaink, felpörögtek a játékosok, és a különös szerepkörben futballozó Varga József és a most debütált Korcsmár Zsolt is százszázalékosan tetszett. De azt is el kell mondanom, hogy valamennyi futballista pillanatnyi felkészülésével elégedett vagyok – lubickolt a helyzetben, örömét csak nagyon nehezen leplezve Egervári. Mint mondta, most győzelemre játszott a csapat, mert sportemberként maguktól is elvárják ezt, meg persze ott a szurkolói nyomás is, de figyelmeztetett, Svédország ellen lehet, hogy 4-5 alapember nem lesz ott a pályán – egyelőre kettő plusz egy biztos: Vanczák Vilmos és Juhász Roland sárga lapok miatt, valamint a régóta sérült Szalai Ádám.

Az MNO azon kérdésére, mely szerint miért nem volt jobbhátvédünk, és emiatt nem aggódott-e felkészülési meccs lévén, úgy felelt, az első 20 percben valóban akadtak gondok a hátsó alakzat ezen részén, de a félidei cserék és átalakítás stabilizálta ezt a csapatrészt. „Nem Varga József hibája volt, hogy annyiszor üres maradt az a terület” – részletezte a felelősség kérdését Egervári, aki előzetesen maga adta meg jobb oldali védőjátékosként Varga Józsefet az MLSZ honlapján keresztül.

Főpróba három fellépésre

A Juhász Roland feleslegesnek tűnő becserélését firtató kérdésre egyértelmű magyarázatot adott: – Ez a találkozó nem csak a svédek ellenire volt felkészülés, ahol Roland nem játszhat sárga lapjai miatt. Van még két másik fontos meccsünk Moldova és Finnország ellen, ahol viszont már számíthatunk rá.

Izlandtól egyébként a megtekintett DVD-felvételek alapján jobb játékra számított – főként a védekezés terén, ugyanis Dániát nemrégiben igen sokáig fel tudták szerinte tartóztatni, és csak a végén kaptak két gólt. „Nekünk sikerült rátapintanunk azokra a pontjaikra, ahol verhetőek, és ugye minden csapat annyit mutat játékban, amennyit az ellenfél hagyja” – fejtegette a mester, aki egyelőre nem mondta meg, hogy Bogdán kapus kiszorította-e már végleg Királyt a gólvonalról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.