A Milané a kupa + Videó

Az olasz futballélvonal e hétvégi bajnoki rajtjának felvezetéseképpen az AC Milan nyert a Juventus ellen 2-1-re, és hódította el ezzel a 2011-es Berlusconi-kupát.

MNO
2011. 08. 22. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A trófeáért a vasárnap esti, milánói összecsapáson 21. alkalommal léptek pályára a csapatok, amelyek közül a házigazda rukkolt ki hatékonyabb játékkal, s jutott kétgólos vezetéshez alig 23 perc alatt. Előbb – a 9. percben – a ghánai Kevin-Prince Boateng talált be pazar kapáslövéssel, majd az elnyűhetetlen holland Clarence Seedorf vette be a Juve kapuját szabadrúgásból. A vendégek részéről érdemi válasz egyszer érkezett: az 57. percben a montenegrói légiós, Mirko Vucinic szépített Alessandro Del Piero átadásából.

A milánói klubot tulajdonló jelenlegi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi édesapjáról, Luigiról elnevezett trófea annak ellenére lett biztosan a bajnoki címvédő házigazdáké, hogy soraiból hiányzott a sérült svéd csatár, Zlatan Ibrahimovic, illetve a még a Copa America fáradalmait kipihenni igyekvő két brazil támadó, Pato és Robinho.

Tavaly a 0-0-t követő tizenegyesekkel a Juventusé lett a Berlusconi-kupa.



(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.