A munkaadókkal tárgyal a kormány a Munka törvénykönyvéről

A szakszervezetek után az országos munkaadói érdekképviseletekkel egyeztet ma délelőtt az új Munka törvénykönyve tervezetéről a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802881" target="_blank"><strong>• Nem gyengülnek a munkavállalók személyhez fűződő jogai</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyeztetésen a tárca részéről többek között Kardkovács Kolos helyettes államtitkár vesz részt, míg a munkaadói szervezetek közül a korábbi Országos Érdekegyeztető Tanács teljes munkáltatói oldala meghívást kapott. Ennek megfelelően az Agrár Munkaadói Szövetség, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége (ÁFEOSZ), az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ), a Magyar Iparszövetség (OKISZ), a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ), a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vezetői lesznek jelen a tárgyaláson.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott a tervezetről, hogy az a foglalkoztatás rugalmasságát segíti. Úgy vélekedett: mivel az új kódex a korábbinál kevesebb szabályt tartalmaz, több lehetőséget kínál a munkaadók és munkavállalók közti kölcsönösen előnyös megállapodásra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.