A rendőrség jelszava: angoltanulás

Az angoltanulás lett a jelszó a milánói rendőrségen, miután turistának álcázott újságírók kiderítették, hogy az északolasz város rendőrei csak mutogatni tudnak a külföldi látogatóknak.

MNO
2011. 08. 13. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A milánói rendőrség tagjainak minél előbb igennel kell válaszolni az angol nyelvtudásukat firtató kérdésre. A város idegenforgalmi felelőse bejelentette, hogy ősztől intenzív nyelvtanfolyamot indítanak annak érdekében, hogy a milánói utcákon szolgáló rendőrök megfelelően tudjanak kommunikálni a külföldiekkel. Ennek hiányosságára a La Repubblica című napilap hívta fel a figyelmet.

A napilap két újságírója holland turistának álcázta magát, és a nyáron külföldiekkel teli milánói városközpontban dolgozó rendőrök nyelvi felkészültségét tesztelte. „A milánói rendőrök a turistákkal segítőkészek, de csak mutogatni képesek, egyetlen idegen nyelven nem tudják elmagyarázni, merre van a dóm vagy a legközelebbi metrómegálló” – foglalta össze tapasztalatát a La Repubblica.

A napilap arra figyelmeztette a város vezetését, hogy a 2015-ben Milánóban rendezendő világkiállításra közel húszmillió látogatót várnak százhúsz országból. A milánói rendőrség a sajtóban válaszolva hangsúlyozta, hogy tagjainak önkéntes alapon hetente egy óra angol nyelvtanulási lehetőséget biztosít, és erre évi egymillió eurót költ.

Az összesen 3200 milánói rendőrből pedig kétszázan járnak az órákra. A milánói rendőrség azt is kiemelte, hogy állományának negyvenöt százaléka egyetemet végzett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.