A szakszervezetekkel a munka törvénykönyvéről egyeztet a kormány

Az országos szakszervezeti konföderációk vezetőivel egyeztet csütörtökön délelőtt 9 órától az új munka törvénykönyve tervezetéről a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802041" target="_blank"><strong>• Mesterházy feltalálta a csodaszert: be a szakszervezetekbe</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/801244" target="_blank"><strong>• A Munkástanácsoknak nagyon nem tetszik a törvénytervezet</strong></a>

MNO
2011. 08. 11. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI információi szerint az egyeztetésen a minisztérium részéről többek között Kardkovács Kolos helyettes államtitkár vesz részt, a szakszervezetek oldaláról pedig a Liga Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, valamint az Értelmiségi Szakszervezetei Tömörülés tárgyal. Az érdekképviseletek több ponton kifogásolták az új munka törvénykönyvének július végén nyilvánosságra került minisztériumi tervezetét.

Az NGM korábban azt közölte: az augusztus 5-ig tartó első konzultációs szakaszban 150 érdemi észrevétel érkezett a tervezethez, ezeket feldolgozzák, de a szakszervezetekkel és a munkaadókkal külön is tárgyalnak a javaslatokról. A munkaadói szervezetekkel pénteken egyeztet a tárca. A kormány elé a közigazgatási egyeztetés, a javaslatok feldolgozása és az egyeztetések után kerül a tervezet, várhatóan ősszel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.