A szigetesek miatt szigorították a szabályokat + Képek

A Sziget Fesztivál miatt nem vihette be az óbudai Auchan Aquincum áruházba a válltáskáját csütörtök délután egy olvasónk – panaszolta az MNO-nak küldött elektronikus levelében. Utánajártunk, hogy mi történik a bevásárlóközpontban.<br /><br /> <a href="http://www.mno.hu/portal/803154" target="_blank"><strong>• Főleg a lopás, a rongálás és a garázdaság okoz problémát a fesztiválon</strong></a>

Bittner Levente
2011. 08. 12. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint olvasónk írta, a beléptetőkapunál megállította a biztonsági őr, mondván, táskával nem mehet be az eladótérbe. Állítása szerint egy 20x30 centiméteres válltáska volt nála, kérte, hogy nézzenek bele, matricázzák fel, majd engedjék vásárolni, de nemleges választ kapott. Hozzátette: az őr azzal indokolta az elutasítást, hogy a Sziget ideje alatt nem lehet belépni táskával. A levél szerint ekkor azt vette észre, hogy „a vevőszolgálat mellett és azzal szemben minden tele volt a fiatalok holmijával, hatalmas kupacban, az értékmegőrző előtt hosszú sor állt”. Erre fogta magát és felháborodottan sarkon fordult – áll a levélben.



Az ügyben megkerestük az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatóját. Gillemot Katalin az MNO-nak elmondta, kizártnak tartja, hogy a kis válltáskát ne engedték volna be. Hangsúlyozta: az érvényes házirend szerint 40x40 centiméternél nagyobb méretű táskát egész évben nem lehet bevinni az áruházba, ez nem a Sziget Fesztivál miatti rendelkezés. Arra a felvetésre, hogy korábban többször is jártunk ennél nagyobb táskával a szóban forgó bevásárlóközpontban, és akkor e miatt nem volt probléma, azt válaszolta, hogy ez az adott áruház igazgatójának saját hatáskörébe tartozik, nyilván olyankor ügyelnek fokozottan a betartására, amikor sok vásárló van.



A kommunikációs igazgató azt is megjegyezte, hogy zárható, kóddal védett értékmegőrzőik vannak, a folyosókon őrökkel, így kizárt, hogy azokat felfeszítsék. Hozzátette: a tavalyi fesztivál idején plusz tárolókapacitást is telepítettek Óbudára, és nem volt olyan visszajelzés, hogy ne lett volna elegendő. Gillemot Katalin azt is elmondta, hogy az áruházban idegen nyelveken is jól beszélő munkatársaik dolgoznak, így ők meg tudják értetni magukat a külföldi vendégekkel is.

Az áruház bejáratánál a következő felirat olvasható: „Kérjük Önöket az alábbi szabályok betartatására a Sziget rendezvény ideje alatt.” Majd egy felsorolás szerepel arról, hogy mit nem szabad bevinni az áruházba: táskákat, hátizsákokat, palackokat; valamint a dress code-ről, mely szerint sem félmeztelenül, sem mezítláb nem lehet vásárolni. A belső ajtón pontosítják a táska méretére vonatkozó szabályt: megkérik a vásárlókat, hogy a 20x25 centiméter felettieket tegyék a csomagmegőrzőbe, vagy a vevőszolgálati pultnál fóliáztassák le.



Ottlétünkkor a körülbelül harmincfiókos csomagmegőrző épp tele volt és néhányan még várakoztak is előtte. A beléptetőkapunál két-három biztonsági őr figyelte a vásárlókat, kétoldalt pedig néhány tucatnyi táska hevert a földön egy-egy kupacban. A vevőszolgálati pultnál is hosszú sorok álltak. Az öv- és válltáskák gond nélkül bejutottak, a nagyobb oldaltáskák vagy hátizsákok azonban már általában fennakadtak a szűrőn – de nem mindig. Tudósítónkat egy 40 centiméteresnél nagyobb táskával is beengedték, úgy tűnt, főleg a karszalagosokra koncentrálnak. A megállítottak általában gyorsan átpakolták értékeiket, majd letették a többi mellé a kiürített táskáikat, amelyeket semmi nem óvott attól, hogy a tulajdonos vásárlása alatt ellopják.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.