„Alvódobozban” pihenhetnek majd a fáradt utasok

„Alvódobozt” dolgozott ki egy moszkvai tervezőiroda a repülőtereken rekedt utasok számára, s noha még csak egyetlen példány készült el, az érdeklődés máris hatalmas kül- és belföldről egyaránt.

MNO
2011. 08. 16. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mihail Krimov, az Arch Group iroda egyik tervezője újságíróknak elmondta: maga is sokszor repül, és gyakran kell hosszú időt töltenie a repülőtereken, ahol a székek szándékosan olyanok, hogy a karfák miatt ne lehessen aludni rajtuk. Nem egyszer eszébe jutottak a Japánban már a nyolcvanas években megjelent alvókapszulák, de úgy vélte, ez európai embernek nem kellemes megoldás. Ennek megfelelően a japán kapszuláktól az „alvódobozt” elsősorban az különbözteti meg, hogy állni is lehet benne, és hogy van ablaka.

A fáradt utasnak úgyszólván minden rendelkezésére áll benne, amire szüksége lehet: ágy, lehajtható asztal, konnektor a mobiltelefon és a laptop feltöltéséhez, wifi, televízió, beépített ébresztős óra, és még egy üveg vizet is vehet egy automatából. A doboz természetesen légkondicionált és hangszigetelt, ablakai elsötétíthetők. A megoldásnak különösen nagy jelentősége lehet Moszkvában, ahol a repülőtereken hatalmas az átmenőforgalom, és nagyon drágák a szállodák.

A tágas új repülőtereken a tervezők elképzelései szerint az „alvódobozokat” nagyobb csoportokban állítanák majd fel. Az első darabot már kiállították a moszkvai Seremetyevo repülőtéren, de arról nem esett még szó, hogy mennyibe kerül majd a pihenés, és hogyan kell majd a bérleti díjat fizetni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.