Angelina Jolie felrobbantaná magát?

Angelina Jolie amerikai filmsztár segíteni akar a horvátországi aknamentesítésben – közölte a hét végén Ivo Josipovic horvát elnök Pulában.

MNO
2011. 08. 21. 18:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jolie, aki emberjogi aktivista és az UNICEF jószolgálati nagykövete is egyben, pénteken érkezett Horvátországba, hogy a Brijuni-szigeteki Ulysses színházban megtekintse a Lear király előadását. „Horvátországnak nem az emberhiánnyal van gondja, hiszen kiváló szakértői vannak, sem a felszereléssel, hanem a pénzzel. A pénzhiány és a válság lelassította az aknamentesítési programot” – mondta Josipovic újságíróknak. Hozzátette: Jolie más adományozókat akar keresni.

Josipovic és Angelina Jolie találkozóján részt vett Djurdja Adlesic, a Horvátország Aknák Nélkül Alapítvány vezetője, aki tájékoztatta a színésznőt a még fennmaradó 800 négyzetkilométernyi terület aknamentesítésével kapcsolatos tervekről. Jolie, aki szombaton utazott el Horvátországból, előzőleg elmondta, hogy nagy benyomást tettek rá a Brijuni-szigetek, ahová később családjával is vissza kíván térni nyaralni. Az aknamentesítéssel kapcsolatban elmondta, hogy ismerős számára a probléma, mert Kambodzsában van háza, de nem hitte, hogy ez Horvátországban is ekkora gondot jelent.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.