Ártatlan emberéletet követelt a brutális incidens

Belehalt sérüléseibe egy idős férfi Londonban, akire hétfőn éjjel támadtak rá a randalírozók, miközben egy tüzet próbált eloltani a zavargások közepette. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802966"><strong>• Jelentsék, ha „a szomszédjuknak hirtelen három televíziója lett”</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eset a zavargások egyik gócpontjában, a nyugat-londoni Ealingben történt, a 68 éves férfi a támadásban szenvedett súlyos fejsérüléstől kómába esett, s a kórházban belehalt sérüléseibe. Úgy tudni, Richard Mannington Bowes megpróbált közbeavatkozni, amikor néhány tinédzser kukákat gyújtott fel. A rendőrség közölte: „Brutális incidens volt, amely egy ártatlan ember halálát követelte.”

A rendőrség az ügyben gyilkosság miatt nyomoz, és közzétett egy képet a feltételezett elkövetőről. Olyan helyiek segítségét várják, akik szemtanúi voltak az esetnek. „Ha ön a képen látható gyanúsított, legyen tisztességes és adja fel magát” – üzente a rendőrség.

Egy helyi férfi már elmondta, hogy látta, mi történt. „A rendbontók felgyújtottak egy kukát, és ráugrottak a férfira, amikor az megpróbálta eloltani a lángokat” – idézte fel. Ezen kívül négy másik halálesetet hoztak eddig összefüggésbe a múlt hét végén kirobbant zavargásokkal: korábban lőtt sebekkel találtak egy férfira az autójában Croydonban – London egyik déli elővárosában –, három férfit pedig Birminghamben gázoltak el.

A rendőrség a Croydonban lelőtt férfi ügyéről közölte: vélhetően ő és a barátai összetűzésbe keveredtek egy másik csoporttal, ami autós üldözéssé fajult. A 26 éves Trevor Ellist eközben lőtték le.

A három, Birminghamben elgázolt ázsiai férfi halálával összefüggésben eddig négy embert vettek őrizetbe, közülük a legfiatalabb 16 éves. Az ügyben szerdán, elsőként őrizetbe vett férfit azóta óvadék ellenében elengedték.

Londonban csütörtökön késő éjjelig dolgoztak a bíróságok, hogy eljárjanak a rendbontások miatt őrizetbe vettek ügyében, de késő estig működtek a bíróságok Birminghamben és Manchesterben is. Anglia-szerte eddig mintegy 1500 embert vettek őrizetbe a zavargások résztvevői közül. David Cameron miniszterelnök után rendőrségi források is elismerték, hogy túl kevés rendőr volt szolgálatban a zavargások első napjaiban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.