Az intézkedésekről készített jelentést a kormány az uniónak

A túlzott deficiteljárás megszüntetésének érdekében hozott intézkedésekről készített jelentést a kormány az Európai Tanácsnak és az Európai Bizottságnak, amelynek keretében véglegesen törölte a 250 milliárd forint összegű stabilitási tartalékot.

MNO
2011. 08. 12. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kormany.hu hivatalos weboldalon pénteken megjelent dokumentum rögzíti: a tanácsi ajánlás Magyarország számára 2011-re tűzte ki a túlzott hiány megszüntetésének határidejét. Mivel a nyugdíjrendszer reformja keretében a korábbi magán-nyugdíjpénztári tagok 97 százaléka visszalépett az állami nyugdíjpillérbe, a pénztárakban eddig felhalmozott vagyonuk átutalása többletet eredményez az államháztartás egyenlegében.

Az évközi jelentés célja, hogy bemutassa a konvergenciaprogram áprilisi benyújtása óta eltelt időben a Széll Kálmán-terv megjelölt területein hozott döntéseket és jogalkotási aktusokat, valamint a konvergenciaprogramban ismertetett további egyenlegjavító intézkedések előrehaladását, továbbá a pénzügyi stabilitási kockázatok csökkentése érdekében a devizahitellel rendelkező háztartások terheinek könnyítését szolgáló otthonvédelmi akciótervet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.