Az oroszok segítségét kérték a terrorizmus ellen

Orosz segítséget kért a terrorizmus elleni harc dagesztáni struktúráinak a létrehozásához és egy térfigyelő kamerarendszer kiépítéséhez Magomedszalam Magomedov dagesztáni elnök Dmitrij Medvegy orosz államfőtől pénteken, amikor a moszkvai vezető a krimi rezidenciáján fogadta őt.

MNO
2011. 08. 19. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Medvegyev a találkozón hangsúlyozta, hogy a terrorizmus elleni harcot fegyveres erővel és ideológiai téren egyaránt folytatni kell. Azt mondta, az utóbbi időben sok eredményt sikerült elérni. Felhívta a figyelmet arra: külön erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy az erdei fegyveres bandákból az emberek visszatérjenek a hétköznapi életbe, és normalizálódjon a gondolkodásuk. „Aki erre nem képes, és továbbra is ellenállást tanúsít, arra szomorú sors vár: börtönbe kerül, vagy megsemmisítik” – mondta az orosz államfő.

Az orosz belügyminisztérium pénteken kiadott jelentése szerint nő a terrorista és szélsőséges jellegű bűncselekmények száma az országban: az év első hét hónapjában az előző év azonos időszakához képest 26,5 százalékkal több, szám szerint 411 terrorcselekmény történt Oroszországban. Az oroszországi terrorizmus szinte teljes egészében az Észak-Kaukázusból indul ki, amelynek egyik legnyugtalanabb köztársasága jelenleg éppen Dagesztán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.