Az ország lobogójának felvonásával kezdődött az ünnepség + Képriport

A Himnusz hangjaira, a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával, a közjogi méltóságok jelenlétében kezdődött meg szombaton Budapesten, a Kossuth Lajos téren az augusztus 20-ai központi állami ünnepség.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/804573" target="_blank"><strong>• Semjén: Az egész emberiségnek tartozunk ezzel + Képriport</strong></a>

MNO
2011. 08. 20. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katonai tiszteletadással rendezett ünnepségen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A zászlófelvonáson a kormány több tagja mellett jelen voltak a diplomáciai testület és az egyházak képviselői, valamint több politikus is. A zászlófelvonást több százan kísérték figyelemmel a Kossuth téren.

A Parlament erkélyéről nézte az ünnepi eseményt III. Senuda kopt keresztény egyházfő. A zászlófelvonás után a Hősök terén kezdődik az ünnepélyes katonai tisztavatás.

Délután a Szent István téren ünnepi szentmisét celebrálnak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, de idén a Szent István-bazilika előtti téren a szentbeszédet a győri megyés püspök mondja az augusztus 20-ai ünnepi szertartáson. A szentmise után kezdődik a Szent Jobb-körmenet, majd az állami ünnepség este tűzijátékkal zárul. Idén négy helyszínről tizenhatezer rakétát lőnek fel Budapesten a félórásra tervezett fényparádé alatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.