Az UEFA elutasította Szélesiék csapatának fellebbezését

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden elutasította a Szélesi Zoltánt is foglalkoztató görög Olimpiakosz Volosz fellebbezését, így érvényben maradt az együttes kizárása az Európa-liga idei szezonjából.

MNO
2011. 08. 16. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uefa.com-on olvasható közlemény szerint a kontinentális szervezet a fegyelmi bizottság másik szankcióját sem változtatta meg, így a Volosz további három évig nem szerepelhet a nemzetközi kupákban – igaz, ezt a büntetést öt évre felfüggesztették. A Volosznak tíz nap áll rendelkezésére, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé vigye az ügyet.

A fegyelmi bizottság múlt csütörtökön a görögországi bundabotrányban játszott szerepe miatt zárta ki az Európa-ligából az együttest, amely a selejtező harmadik fordulójában a luxemburgi Differdange gárdáját búcsúztatta, s a francia Paris Saint-Germainnel találkozott volna a csoportkörbe jutásról döntő párharcban. Az UEFA azonban Szélesiék kizárása után, múlt pénteken úgy döntött, a luxemburgi alakulat csaphat össze a PSG-vel a most csütörtökön és egy héttel később sorra kerülő 4. selejtezőkörben.

Szélesi csapatát július végén a bundabotrány miatt száműzték a görög élvonalból is, ám múlt szerdán a helyi szövetség fellebbviteli bizottsága helyt adott a klub fellebbezésének, és visszavette az együttest a legjobbak közé, igaz, a szezont 10 pont levonással kezdi meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.