„Betettek a gödörbe, és kiszedték belőlem a PIN kódot” + Videó

A Baptista Szeretetszolgálat védett házában beszélt először a csepeli gyilkosságsorozat túlélője. A férfit a múlt héten kötözték meg és ásták be egy gödörbe a kerület egyik erdős részén, nem messze a hajléktalanteleptől.

MNO
2011. 08. 14. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi a Mindennapi.hu-nak azt mondta: korábban baráti viszonyban volt a támadójával, a gyerekek is gyakran játszottak együtt. Mindent tudtak róla; hogy hol dolgozik, és hogy mennyit keres. Csütörtökön sörözni hívták az erdőben található területre. Azt mondták neki, hogy a kiásott gödör helyén illemhelyet terveznek. A két férfi hirtelen támadt rá, elvették a bankkártyáját. Azt ígérték neki, hogy nem ölik meg. „Csak annyira emlékszem, hogy előttem a föld. Hátulról elkapta a nyakamat a kötéllel, egyből eszméletvesztés. A kezem is megkötözték. Betettek a gödörbe, és kiszedték belőlem a PIN kódot. Nem volt nehéz, mert én egyáltalán nem akartam meghalni” – mondta a túlélő. A férfit szabadulása óta a Baptista Szeretetszolgálat egyik védett házában ápolják. Mint a Magyar Nemzet megírta, a férfi egész családja védelem alatt áll. Pszichológusok kezelik. „Akárhányszor eszembe jut, remegés fog el és éjjelente nem tudok aludni. Csak annak örülök, hogy mással nem csinálhatják ezt meg. El sem tudom képzelni, hogy mások mit élhettek át. Elég üzemszerűnek tűnt ez az egész dolog” – tette hozzá.

Az országos rendőrfőkapitány már egyeztetett a belügyminiszterrel a hajléktalantelepek egész országra kiterjedő ellenőrzéséről – tudta meg a hírTV. Információik szerint Hatala József hétfőn reggel tart eligazítást az ügyben. A csepeli erdőben talált négy holttest miatt Orbán Viktor miniszterelnök utasította Pintér Sándort a vizsgálatra.

Még nem sikerült azonosítani az áldozatokat

A csütörtökön kihantolt áldozatokat még nem sikerült azonosítani, eltűnésüket korábban senki sem jelentette. A nyomozás eddigi adatai alapján a sértettek és az elkövetők is hajléktalanok, az eddig őrizetbe vett hat ember egy észak-csepeli bűnbandához tartozik. Köztük van az a bűnöző csoport vezetőjének számító külföldi férfi, aki macedónnak mondja magát, de ezt papírokkal igazolni nem tudja. A gyilkosságok elkövetésével hivatalosan még nem gyanúsítottak meg senkit.

GPS

A Csepeli Önkormányzat GPS-koordinátákkal ellátott térképet készített már tavasszal a XXI. kerületben található hajléktalantelepekről. A közterület-felügyelet munkatársai a Duna-parton, a környező erdőkben és bokros területeken kikérdezték a fedél nélkül élőket, adataikat pedig felírták. A csepeli közterület-felügyeleti csoport vezetője azt mondja: ha a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak szüksége van az összeírt információkra, akár már hétfőn megkaphatják azt az önkormányzattól.

(hírTV/MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.