Bírálják a világ legtradicionálisabb lóversenyét + Videó

Hevesen bírálják olasz állatvédők a világ legtradicionálisabb lóversenyét, a sienai paliót (vágtát), s miután kedden öt ló elbukott és megsérült a rendezvényen, állatvédő szervezetek állatkínzás miatt tettek feljelentést a sienai bíróságon.

MNO
2011. 08. 17. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aidaa állatvédő szervezet szóvivője szerint a palio a lovak számára veszélyes és kegyetlen hagyomány. A szervezők visszautasítják a vádakat, és hangoztatják, hogy a lovak védelme érdekében szigorítottak a biztonsági előírásokon. Júliusban az edzések során viszont egy ló megcsúszott és elpusztult.

A középkor óta évente két alkalommal, július 2-án és augusztus 16-án mérkőznek meg egymással lóversenyen Siena olaszországi város negyedei, melyek nagy része állatokról kapta a nevét. A mintegy másfél percig tartó futamok során a nyergeletlen lovaknak háromszor kell megkerülniük Siena központjának szűk főterét. A nyaktörő futamot olyan ló is megnyerheti, amely lovas nélkül fut be a célba. A lejtős Piazza del Campo éles kanyarjaiban gyakran következnek be súlyos esések.

Michaela Brambilla turizmusért felelős olasz miniszter tavaly a palio eltörlését követelte, mivel véleménye szerint a verseny a lovak számára életveszélyes.



(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.