Biztonságban a védett madarak

Kétszázmillió forint beruházással megkezdődött a bakonszegi tározó helyreállítása – jelentette be Bara Sándor, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) igazgatója csütörtökön a helyszínen.

MNO
2011. 08. 11. 16:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Természet- és élőhelyvédelmi kezelés a Bihari sík Natura 2000 területén elnevezésű, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló, 155 hektárt érintő projekt eredményeként biztosított lesz a területen élő védett madárfajok szaporodása – tette hozzá.

Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára minta jellegűnek nevezte a beruházást, amit – elsőként az országban – vízügyi igazgatóság valósít meg nemzeti parki, természetvédelmi területen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.