Bolgár György: Angol és magyar börtön

MNO
2011. 08. 19. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig a helyzet nagyjából ugyanaz volt. Magyarországon ugyan kimondottan politikai ürüggyel (állítólag az őszödi beszédtől felháborodva, mert a 64 vármegyések nyilván nagyot csalódtak Gyurcsányban), Angliában pedig csak félig-meddig politikainak minősíthető okból, egy halállal végződött rendőri fellépés nyomán robbantak ki a zavargások, de a lényeg mind a két esetben az volt, hogy szélsőséges csoportok használták ki az alkalmat az erőszakra. Nálunk erősebb volt a politikai háttér, Angliában a banda-vandalizmus, ám mind a két országban olyan erővel és váratlansággal zúdult a társadalomra az utcai zűrzavar, hogy ez nemcsak hogy megbénította egy időre a rendőrséget, hanem országos, sőt világméretű sokkot is okozott. Márpedig ha akár a célirányos, akár a céltalan erőszak veszi át az irányítást Londonban és Budapesten, akkor veszélybe kerül nemcsak a közbiztonság és a stabilitás, hanem az egész demokratikus intézményrendszer is.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. augusztus 19.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.