Bővítették az édességgyárat

Teljesen korszerűsítették és csaknem a kétszeresére bővítették Keszthelyen az édességgyártó Coco House Kft. telephelyét, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 36 millió forint támogatást adott a több mint 72 millió forintos beruházáshoz.

MNO
2011. 08. 18. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki átadáson Manninger Jenő, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta, Keszthelyen az idegenforgalom mellett nagy szükség van a termelő ágazatra is, főként olyanra, amelyik új munkahelyeket tud teremteni. Hozzátette, a nyugat-dunántúli régióban a vállalkozások fejlesztésére koncentrálnak, s átcsoportosítások révén a még meglévő forrásokból 3,6 milliárd forintra pályázhatnak a cégek, vállalkozások.

Faluhelyi Ferenc, a magyar tulajdonú Coco House Kft. tulajdonosa elmondta, hogy a 2005-ben alakult társaság az európai uniós támogatás jóvoltából egy eddig használaton kívüli raktárt gyártócsarnokká alakított át, elvégezték a teljes telephely szigetelését, tetőcseréjét, és új gépeket is üzembe állítottak. A korábban 654 négyzetméteres üzemet 1100 négyzetméterre bővítették, az épület hűtését és fűtését pedig hőszivattyús és napkollektoros rendszerrel biztosítják. A korábban 18 embert foglalkoztató cégnél a bővítés révén újabb nyolc munkahelyet teremtettek.

A tulajdonos elmondta: az elmúlt évben több mint félmilliárd forintos bevételt értek el, a tavaly kezdett és a napokban induló idei gyártásnak köszönhetően a szaloncukor-készítésből adódó forgalom nagyjából a cég forgalmának mintegy ötödét teszi ki. A félkész és kész nyersanyagok feldolgozásával előállított édesipari termékeiket elsősorban magyarországi üzletláncoknak értékesítik, míg szaloncukorból tavaly már Csehországba és Szlovákiába is szállítottak. Az ügyvezető hozzáfűzte: az igények növekedése miatt terveikben újabb bővítés is szerepel, továbbá reményeik szerint a német piacon is megjelennek termékeikkel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.