Budapestre ért az állva evező család

Csütörtökön Budapestre érkezett az a magyar család, amelynek férfi tagjai állva tervezik végigevezni a Duna csaknem 2800 kilométeres szakaszát egy itthon még kevésbé ismert sporteszköz, a SUP (stand up paddle) segítségével.

MNO
2011. 08. 19. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasulyó Tibornak és két fiának már sikerült világrekordot felállítania annak ellenére, hogy a teljes táv több mint felének teljesítése még előttük áll. A család augusztus elején indult útnak a Fekete-erdőből, és csütörtökön érkeztek meg Budapestre.

Kitartóan mennek, mindenképp igyekeznek teljesíteni a kitűzött tervet: napi hat-nyolc órában eveznek, ez alatt általában 60-65 kilométert tesznek meg. A Dunát a fiúk bizonyos szakaszokon folyó helyett állóvízhez hasonlították, mert – mint elmondták – nagyon lassú a sodrása. Volt azonban olyan szakasz is, ahol 20 kilométert mindössze másfél óra alatt sikerült megtenniük.

A nem várt hideg időjárás, a viharok és sok dunai duzzasztógát az első napokban nagyon megnehezítették az evezősök haladását, de a későbbi jó idő és a csodálatos tájak kárpótolták őket a kezdeti nehézségekért – mondta el korábban az MTI-nek az anya, Hasulyó Csilla, aki a fiúk élelmezéséről és mindennemű segítségéről gondoskodva motorcsónakon követi őket.

Még 1600 kilométer van hátra, de lelkesedésük töretlen, kitűnő fizikai állapotuknak és a családi összetartásnak köszönhetően. Rengeteg szurkolójuk akadt már az eddigi út során is, vannak, akik csak a partról integetnek nekik, de olyanok is akadnak, akik bizonyos szakaszokon velük együtt eveznek.

Az állva evezés a kajakozáshoz nagyban hasonlítható sportág: egy szörfdeszkaszerű alapdeszkából áll, amelyet két hosszú evező segítségével ülve vagy állva hajtanak. A nem mindennapi vállalkozást a dunaracing.com oldalon található videonaplójuk segítségével bárki nyomon követheti.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.