Csak a harmadik helyen a szaghatásokat is alkalmazó mozifilm

Csendes hétvégét zártak az észak-amerikai mozik; a kasszasikerlista élén A segítség című dráma végzett 20,5 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) bevétellel.

MNO
2011. 08. 22. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1960-as években a Mississippi vidékén játszódó történet, amely afroamerikai házvezetőnők és fehér munkaadóik konfliktusát mutatja be, az előző hét végén debütált az Egyesült Államokban és Kanadában, akkor a toplista második helyét szerezte meg. A mostani jó eredményt a forgalmazó Walt Disney Co. a kedvező kritikáknak és a szájpropagandának tulajdonította. „Mindig is úgy gondoltuk, hogy A segítség egy lélegzetvételnyi friss levegőt visz a zsúfolt, folytatásokkal tömött, csihi-puhi filmekkel teli nyári moziprogramba. Erre utal az is, ahogy a közönség felkarolta ezt a filmet” – jegyezte meg Dave Hollis, a Disney eladási és forgalmazási igazgatója.

A toplista múlt heti első helyezettje, A majmok bolygója: Lázadás 16,3 millió dollárral (hárommilliárd forinttal) a második helyre csúszott vissza. Rupert Wyatt sci-fi akciófilmjére a bemutatása óta eltelt két hétben már 133,8 millió dollárért (25,3 milliárd forintért) váltottak jegyet az észak-amerikai nézők. A hét vége premierjei közül a Kémkölykök 4. – A világ minden ideje című négydimenziós – mert szaghatásokat is alkalmazó – produkció 12 millió dolláros (2,2 milliárd forintos) jegyeladással került a harmadik helyre.

A kasszasikerlista első öt helyezettje közé a meglehetősen gyér, nyolcmillió dollár (1,5 milliárd forint) körüli bevétellel a Conan, a barbár felújítása és az 1985-ös Frászkarika azonos című újrafilmje jutott még be. A Conanban Arnold Schwarzenegger híres szerepét ezúttal Jason Momoa, a Trónok harca sztárja játssza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.