Csalódottak csatájával indul a hétvége

Az öt forduló után is pont nélküli Zalaegerszeg a nála mindössze egyetlen egységnyivel többet gyűjtött Vasast fogadja a magyar labdarúgó OTP Liga 6. fordulójának nyitányán péntek este. A címvédő Videoton szombaton vív éles meccset az eddig idegenben is eredményesen szerepelt Péccsel, a listavezető Debrecen pedig Pápára utazik. Vasárnap az Újpest és a Ferencváros is új vezetőedzővel vág neki a Diósgyőr, illetve a Haladás elleni mérkőzésnek.

Pintér Patrick
2011. 08. 19. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csank János, a Zalaegerszeg mestere az ötödik vereség után sem tűnt túlontúl összetörtnek, sőt azt mondta, némileg szereti is az ilyen kiélezett helyzeteket. A Zalaegerszeg eddig minden mérkőzését elvesztette, 13 gólt kapott, ezzel szemben mindössze 2-t rúgott. Nem sokkal jobbak a péntek esti ellenfél, a Vasas mutatói sem: a piros-kékek egy pontot szereztek eddig, gólarányuk 5-14. Most azonban új lökést adhat a csapatnak a héten Komjáti András helyére kinevezett vezetőedző, Marijan Vlak, valamint segítője, Urbán Flórián. Az új edzőpáros eltökéltnek látszott a heti nyilatkozataiban, s ezt a ZTE elleni mérkőzésen érvényre is juttathatják. A kérdés, melyik csapat játékosaiban nagyobb a tettvágy a bizonyításra.

Ez lehet majd a fő kérdés a Pápa–Debrecen rangadón is, hiszen ha a hazaiak átveszik Véber György mindent elsöprő győzni akarását, akár le is győzhetik az eddigi hibátlanul menetelő listavezetőt. A Pápa legutóbb 2–0-ra kikapott Diósgyőrben, a Loki elleni siker azonban ezért is kárpótolhatná a szurkolókat. A vendégeknél minden a legnagyobb rendben van, a Videoton ellen meg tudták oldani Adamo Coulibaly nélkülözését, akinek még 2 mérkőzést kell kihagynia eltiltás miatt.

Nem vár könnyű csata a Videotonra sem. Az élmezőnytől nyolcpontos lemaradásban lévő fehérvári együttesnek viszont égetően szüksége lenne a három pontra, különben aligha számolhat majd azzal, hogy megvédi elsőségét a szezon végén. Arra azonban nem számíthat, hogy a Pécs feltartott kezekkel fut ki a Sóstói-stadion gyepére, hiszen Mészáros Ferenc tanítványai eddig mindkét idegenbeli mérkőzésüket megnyerték, a Vasas és a Ferencváros ellen, mindkétszer Nagy Olivér szerezte a győztes gólt. Rá érdemes lesz külön is figyelni.

A még mindig százszázalékos Győrre is nagy küzdelem vár Pakson, az előző szezon ezüstérmese ellen, de a Kecskemét és a Honvéd, valamint a somogyi rangadón a Siófok és a Kaposvár is nehéz mérkőzésre számíthat.

Vasárnap a fővárosban két izgalmas találkozót is rendeznek: az Újpest–Diósgyőr csaták hangulata garantálja majd az érdekességeket, no meg Zoran Spisljak bemutatkozása is, miként a Ferencváros kispadján is új vezetőedző ül majd, a héten lemondott Prukner Lászlót ideiglenes jelleggel Nagy Tamás helyettesíti a Haladás elleni zöld-fehér derbin.

A 6. forduló programja:


Péntek: Zalaegerszeg–Vasas 18.00
Szombat: Pápa–Debrecen 15.00, Videoton–Pécs 17.30, Paks–Győr 18.00, Kecskemét–Honvéd 19.00, Siófok–Kaposvár 19.00
Vasárnap: Újpest–Diósgyőr 16.00, Ferencváros–Haladás 18.00

Az élmezőny:


1. Debrecen 15 pont
2. Győr 15
3. Pécs 13
4. Honvéd 12
5. Pápa 10

A góllövőlistát az 5 gólos Perics (Kaposvár) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.