Cseh László és Deák Nagy Marcell is aranyérmet szerzett

Cseh László 400 méter vegyesen, Deák Nagy Marcell pedig 400 méteres síkfutásban aranyérmet nyert csütörtökön a Sencsenben (Shenzhen) zajló Universiadén, az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékán.

MNO
2011. 08. 18. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viadal honlapja szerint Cseh 4:12.67 perces idővel csapott a célba, magabiztosan előzte meg a japán Horihata Juját (4:13.66) és a harmadikként végző amerikai William Harrist (4:15.50). A pekingi olimpia háromszoros ezüstérmese mindegyik fordulónál az élen haladt. Korábban 200 méter pillangón és 200 méter vegyesen győzött a kínai városban.

Pár perccel később a 19 éves Deák Nagy már a magyar küldöttség ötödik aranyérmét gyűjtötte be. A tavalyi junior világbajnokságon ezüstérmes, idén pedig junior Európa-bajnok atléta 45.50 mp-cel diadalmaskodott. Ezzel alig maradt el 45.42-es országos csúcsától, második legjobb idejével ért célba. Deák Nagy, aki a döntő második legfiatalabb futója volt, biztosan előzte meg a jamaicai Peter Matthewst (45.62) és az ausztrál Sean Wroet (45.93).

A magyar csapat eddig öt arany- és egy bronzérmet szerzett az Universiadén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.