Csobbanás a csillagok fénye alatt

Munkatársunktól
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van az éjszakai fürdőzésnek egyfajta utánozhatatlan bája és varázsa. Sokaknak a kamaszkori nyaralások, a titkokat rejtő fülledt éjjelek emlékét idézi. Mások inkább a zenés-táncos bulit, a mediterrán ritmusokat és koktélokat keresik a medencében vagy a medence partján – nem véletlenül rendez mostanság egyre több fürdő közönségcsalogató éjszakai mulatságot. Nos, most pénteken, azaz augusztus 12-én, a strandok éjszakáján mindez együtt lesz. Romantikus hangulat, szórakoztató szabadtéri programok, hosszabb nyitva tartás – legalább este tíz óráig, de a legtöbb helyszínen éjfélig vagy annál is tovább –, és nem utolsósorban kedvezményes belépőjegyek várják a vendégeket az akcióhoz csatlakozó strandokon és fürdőkben.
A strandok éjszakája című rendezvénysorozatot – hagyományteremtő szándékkal – az elmúlt nyáron indította útjára a Magyar Fürdőszövetség. A kezdeményezéshez akkor mintegy negyven fürdő és strand csatlakozott az ország minden tájáról. Az időpontválasztás nem véletlen, hiszen ezekben a napokban látható az egyik leglátványosabb égi tünemény, a Perseida meteorraj, vagyis a nagy augusztusi csillaghullás. A szerencse és az ilyenkor kötelező kívánságok teljesülését remélhetően segíti mindaz a változatos program, amellyel a fürdők és a strandok igyekeznek a vendégek kedvében járni. A részt vevő létesítmények szabadon dönthetnek a programokról és a kedvezmények mértékéről, de az bizonyos, hogy mindenki könnyen talál kedvére való szórakozást; vérpezsdítő latin dallamok, tánctanítás, vízi vetélkedő, horoszkópkészítés, jóslás, filmvetítés, eszem-iszom és még sok-sok meglepetés szerepel az idei kínálatban. Érdemes tehát jó előre körülnézni!
Info: www.furdoszovetseg.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.