Csökkentik az árvízveszélyt a városban

Két és fél kilométer hosszan végeznek rekonstrukciót Gyöngyösön a Nagy-patak belterületi szakaszán, hogy csökkentsék az árvízveszélyt a Heves megyei városban. A 380 millió forintos beruházást teljes egészében az Új Széchenyi Terv finanszírozza – közölte az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ÉKÖVIZIG) az MTI-vel csütörtökön .

MNO
2011. 08. 11. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus végén készül el a 2685 méternyi mederszakasz rekonstrukciója, ennek keretében végzik a partfal magasítását, a burkolat és a fenékküszöb építését – áll a közleményben.

Az elmúlt hetekben 6710 tonna törmeléket távolítottak el a város legnagyobb vízfolyásából, és megjavítottak 9490 négyzetméter partfalat.

Gyöngyösön 1998 óta sorozatosan bekövetkező, jelentős árvizek alakultak ki. A víz nem csak a medret károsította, de a belterületi szakaszokon a közműhálózatot, az utakat és a közeli ingatlanokat is veszélyeztette.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.