Délután hazaindulhat a balesetet szenvedett lengyel csoport

Hatan sérültek meg könnyebben, amikor egy lengyel rendszámú autóbusz péntek hajnalban lesodródott a 43-as útról, majd fának és egy villanyoszlopnak ütközött Magyarcsanádon; az utasok kora délután hazaindulhatnak – tájékoztatta a rendőrség és a katasztrófavédelem az MTI-t.

MNO
2011. 08. 12. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Katowice környékéről érkezett, többségében általános iskolás korú gyermekekből álló csoportot magyar autóbusz szállítja Budapestre, ahol majd átszállhatnak az értük küldött járműre – mondta Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense. Az utasokat az önkormányzat a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel együttműködve a helyi általános iskolában helyezte el. A csoport tagjai innivalót és ebédet kaptak – közölte az őrnagy. Egy kislány a balesettől függetlenül rosszul lett, a hasát fájlalta, a makói kórházban megvizsgálták és ellátták, de társaival együtt ő is hazautazhat – közölte a sajtóreferens.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta, a Bulgáriából hazafelé tartó busz bal első kereke – a helyszínelés adatai szerint – „felkapott” az úttest közepén lévő járdaszigetre. A sofőr elrántotta a kormányt, s ennek következtében a busz az úttest jobb oldalán lévő fának, illetve oszlopnak ütközött. A mentőknek hét gyermeket kellett kórházba szállítaniuk, közülük hatan sérültek meg könnyebben, de ellátásukat követően el is hagyhatták az egészségügyi intézményt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.