Drogok széles választékát vitte volna a Szigetre

Kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagokat találtak a rendőrök egy külföldi férfinél a Sziget Fesztivál bejáratánál lévő parkolóban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 08. 11. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Katalin Fanni elmondta, hogy a Sziget területére nem jutott be a 30 év körüli férfi, akit előzetes nyomozás és információgyűjtés alapján sikerült elfogniuk rendőröknek.

A férfi ruházatának átvizsgálásakor mintegy 350, kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomag került elő; 188 darab kapszula, amelyek feltehetően amfetamin-származékot tartalmaztak, 12 „pakett”, amelyekben valószínűleg hasis volt, 54 bélyeg, valamint 101, növényi származékot – feltehetően marihuánát – tartalmazó csomag.

A rendőrök a férfi elfogását követően házkutatást tartottak budapesti lakóhelyén, ahonnan három külföldi és egy magyar állampolgárt állítottak elő; a házkutatás során további kábítószergyanús anyagokat foglaltak le – mondta a szóvivő.

Közlése szerint a BRFK illetékes osztálya valamennyiükkel szemben kábítószerrel való visszaélés gyanúsa miatt indított eljárást; az öt ember közül egy őrizetben van, kezdeményezték előzetes letartóztatását is. A gyanúsítottak a kihallgatáson beismerték a bűncselekményt, panasszal nem éltek – mondta a szóvivő.

Kérdésre válaszolva Horváth Katalin Fanni elmondta, hogy a lefoglalt anyagok vizsgálata folyamatban van, így azok értékéről egyelőre nem tud felvilágosítást adni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.