Drogterjesztő-hálózatot számoltak fel Hajdú-Biharban

Összehangolt rendőrségi akcióval sikerült elfogni egy kenderültetvényeket üzemeltető és drogot terjesztő banda öt tagját több hajdú-bihari településen – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 18. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kelemen Éva az egy héttel ezelőtti akciót ismertetve elmondta: egy debreceni, egy hajdúsámsoni és egy bocskaikerti férfit fogtak el, akik a gyanú szerint két ültetvényt hoztak létre marihuánatermesztésre. A három férfi Hajdúsámsonban egy családi ház pincéjében és Bocskaikertben egy hétvégi házban alakította ki a speciális helyiségeket. Az ültetvényeken mintegy 300 tő beérett növényt találtak, illetve csaknem 200 gramm speedet, illetve a termesztéshez szükséges vegyi anyagokat és technikai berendezéseket foglaltak le a nyomozók.

Ezzel egyidejűleg Debrecenben is elfogtak két helyi férfit, akik a gyanú szerint a kábítószert terjesztették. A két gyanúsítottnál tartott házkutatás során 200 gramm marihuánát, és az eladásához szükséges segédeszközöket, valamint készpénzt foglaltak le. A kábítószerek együttes piaci értéke 20-30 millió forint. A gyanúsítottakat a Debreceni Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte – közölte Kelemen Éva, hozzátéve, hogy a rendőrség ezzel a teljes hálózatot felszámolta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.