Dzsesszkoncert is lesz a Szent István-napon

Dzsesszkoncert és szalonzene, musical és klasszikus orgonahangverseny szerepel a mosonmagyaróvári Nyári fesztivál – Szent István-napok programján augusztus 19. és 21. között.

MNO
2011. 08. 03. 5:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Molnár Dixiland Band és Illényi Katica koncertje nyitja meg a programsorozatot. Ugyanaznap este a Madách Színház viszi színre a Macskák című Webber-musicalt, amelynek kuriózumaként a kismacska szerepében Csöllei Katát, a mosonmagyaróvári Ujhelyi iskola balettos növendékét láthatja a közönség – mondta Reményi-Szokoli Mónika, a rendező Flesch Károly Nonprofit Kft. munkatársa az MTI-nek.

Másnap, augusztus 20-án az ünnepi misét követően a Szent István-szobornál tartja a város a Szent István-napi megemlékezést, majd a Pro Urbe-díjakat adják át. A nap folyamán helyi és vendég fúvószenekarok szórakoztatják a nagyérdeműt, majd a Makám zenekar, Presser Gábor és Rúzsa Magdi, valamint a Republic együttes ad koncertet. A Republic-produkciónak minden bizonnyal különleges hangulatot ad majd, hogy az Ujhelyi iskola kórusa egy színpadon lép fel a profi muzsikusokkal – tette hozzá Reményi-Szokoli Mónika. Az ünnepi program tűzijátékkal és utcabállal ér véget, utóbbin a Bergendy Szalonzenekar zenél.

A szabadtéri fesztivál helyszíne a Szent István király út mosoni szakasza lesz. A mosoni városrész az idén nagyszabású beruházások színhelye. A rendezvény idején már látszanak az építkezések eredményei: a megszépülő mosoni belváros, a felújított Fehér Ló Közösségi Ház és a megújuló gabonaraktár, amely különleges kiállításnak ad majd otthont. A háromnapos program Rákász Gergely orgonakoncertjével zárul augusztus 21-én a Nepomuki Szent János-plébániatemplomban. A rendezők bíznak benne, hogy az idén is hasonló érdeklődés kíséri a nyári fesztivált, mint tavaly, amikor több mint 15 ezer érdeklődő vett részt a programokon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.