Eddig nem volt roham, de a bankok készen állnak a fogadásra

Egyelőre nem rohamozták meg a bankokat a devizahiteles ügyfelek, hogy jelentkezzenek az otthonvédelmi programba, annak ellenére, hogy számos banknál már pénteken is meghosszabbított nyitva tartással várták az ügyfeleket – mondták el az MTI kérdésére a hitelintézeteknél pénteken délután. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/803158" target="_blank"><strong>• Szeptemberben már rögzített árfolyamon lehet törleszteni</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Bank Médiakommunikációs osztályán úgy fogalmaztak: „az otthonvédelmi program iránt néhány tucattal nőtt a tájékoztatást igénylők száma a megelőző napokhoz képest”.

Az FHB Jelzálogbankban pénteken az érdeklődők az előre egyeztetett időpontokban jöttek, hogy tájékozódjanak a programmal kapcsolatban. Tolongás nem volt a fiókokban – mondta Kappéter Béla kommunikációs igazgató. A hitelintézeteknél arra számítanak, hogy a devizahiteles ügyfelek mintegy 10-20 százaléka igényli majd ezt a lehetőséget, bár az elmúlt napok árfolyammozgása.

A Raiffeisen Bank készen áll az otthonvédelmi programmal kapcsolatos igénylések befogadására: a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében augusztus 15-e és 18-a között (hétfőtől csütörtökig) 25 nagy forgalmú fiókjában meghosszabbított nyitva tartással várja ügyfeleit – közölte a bank pénteken.

A Raiffeisen Bank munkatársai az igénylések befogadása mellett a Raiffeisen által kínált egyéb fizetés-könnyítési lehetőségekről is tájékoztatást adnak, hiszen a törlesztési problémák kezelése ügyfelenként eltérő: a jelenlegi és várható családi helyzet alapján mindig egyénileg kell mérlegelni, hogy a fizetési nehézségekre mi jelentheti a legmegfelelőbb választ.

Az MKB Bank a kiszolgálás zavartalansága érdekében augusztus 13-án, szombaton is kinyitja legnagyobb kirendeltségeit, hogy az otthonvédelmi programmal összefüggő fizetéskönnyítő konstrukciókról a lehető leggyorsabban informálhassa ügyfeleit. Amennyiben a kezdeményezés beváltja a hozzá fűzött reményeket, az MKB Bank kész meghosszabbított nyitva tartással is segíteni ügyfeleit a hitelterheket mérséklő, leginkább testre szabott módozat megtalálásában.

A Budapest Banktól az MTI azt a tájékoztatást kapta, hogy a néhány hete végzett felmérésük alapján az ügyfeleik 10 százaléka jelezte érdeklődését a program iránt, de az elmúlt napokban kialakult helyzet hatására ez a szám változhat. A Budapest Bank természetesen figyelemmel kíséri az érdeklődés alakulását, és lehetőség szerint ahhoz igazítják kapacitásaikat, pénteken például meghosszabbított nyitva tartással fogadjuk ügyfeleinket – közölte a bank az MTI-vel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.