Egy arany- és egy ezüstérmet jósolnak Sidinek

A Komárom Olympia SE-t azért alapítottuk, hogy újra többemberes sportág legyen a sportlövészet, és rövid távon a londoni olimpiára a lehető legtöbb kvótát szerezzük meg – mondta Sidi Péter az MTI-nek kedden Komáromban, ahol Molnár Attila polgármester fogadta a belgrádi Európa-bajnokságon egy arany- és két ezüstérmet nyert versenyzőt.

MNO
2011. 08. 16. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sidi hozzátette, az Eb-n egy-két embernél apróságokon múlott az olimpiai kvótaszerzés, szerinte a Magyar Sportlövők Szövetsége nem figyelt oda a felkészítésre, kimaradtak a téli táborok, és márciusban már a versenyek miatt nem volt elég idő. A tavaly világbajnoki címet is szerzett sportoló úgy vélte, hogy megérte kiállni a véleményéért, amikor a szövetséggel szembe menve tavasszal megalapította a Komárom Olympia SE-t, hiszen a sportlövők elitjét összefogó öttagú egyesületből hárman – Bognár Richárd, Csonka Zsófia és Sidi Péter – már ott lesznek az olimpián. Igaly Diánának nagy esélye van szeptemberben a kvótaszerzésre, és nem esélytelen Gerebics Roland sem.

„Megérett a váltásra a Magyar Sportlövők Szövetsége. Az nem munka, hogy 12 éve csak panaszkodik az elnök. Ha ennyi energiát fektetett volna másba, azzal már világszínvonalú eredményeket lehetett volna elérni a marketing terén is” – mondta Sidi Péter, aki szerint a sportvezetők egy része megélhetési vezetőként végzi a munkáját, és annyi pénzt présel ki az állásából, amennyit csak tud. Aki ezen változtatni akar, azt pedig megpróbálják eltaposni – tette hozzá.

„Elvárjuk a vezetőinktől azt a munkát, amelyet mi is megcsinálunk a lőállásban. Ha a vezetők nem végeznek világszínvonalú munkát, akkor miért várják el a sportolóktól, hogy világszínvonalon teljesítsenek?” – érvelt a 2009-ben a világ legjobb sportlövőjének választott Sidi. Elmondta, hogy az amerikaiak egy számítógépes programmal figyelik az élvonal szereplését, s neki egy arany- és egy ezüstérmet jósolnak az olimpián.

„A belgrádi Eb-n az döntött mellettem, hogy óriási rutinom van a szeles pályákon, a Duna melletti komáromi lőtér is ilyen” – idézte fel a versenyt, majd hozzátette, a döntő előtt hárman holtversenyben voltak, majd 50 méterről állva tízből kilencszer eltalálta a céltábla egy centiméteres közepét, és sikerült kezelnie az esélyesség terhe alatti versenyzés feszültségét.

Sidi Péter köszönetet mondott Komáromnak az erkölcsi és anyagi támogatásért, mellyel a mindennapok terhét levették a válláról, és elmondta, támogatják a sportegyesületet is, de a szervezet mellett marketingcsoport is dolgozik, s az összefogással komoly reklámértéket képvisel a sport elitjét jelentő öt lövész. Terveivel kapcsolatban kifejtette: szeptemberben az 50 méteres bajnokságot kötelező megnyernie, majd részt vesz a Világkupa-döntőn, októberben pedig megkezdi az olimpiai felkészülést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.