Egyeztetnek a kártalanításról

Egyeztetések kezdődtek a volt pécsi vízszolgáltató Pécsi Vízmű Zrt. kisebbségi tulajdonosa, a francia Suez Environnement kártalanításáról Pécs és a megegyezésben közreműködő Compass Lexecon könyvvizsgáló iroda képviselői között csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen.

MNO
2011. 08. 18. 17:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Iván, a város jogi képviselője a megbeszélés után újságíróknak azt mondta: a kártalanítás úgy történik, hogy Pécs megvásárolja a vízmű kisebbségi részvénycsomagját. Ehhez fel kell mérni a részvények két évvel ezelőtti, azaz a vízközművek városi birtokbavétele előtti értékét is. Összegről nem kívánt beszélni, a tárgyalásokhoz szükséges időt két hónapra becsülte.

Pécs 2009 októberében vette át a városi vízközműveket, miután a Pécsi Vízművel határidőre nem egyezett meg a kisebbségi tulajdon visszavásárlásáról. Azóta a városban az önkormányzat által alapított Tettye Forrásház Zrt. a vízszolgáltató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.