Egyipomba is átlőttek a palesztinok

Egyiptomi területre is hullottak rakéták vasárnap kora reggel a Gázai övezetből, amelyeket valószínűleg izraeli célpontra szándékoztak kilőni – közölték egyiptomi biztonsági források és az állami televízió.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/804597" target="_blank"><strong>• Élesedik a helyzet Izraelben, a Hamász szerint vége a békének</strong></a>

MNO
2011. 08. 21. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rakéták az övezet és Egyiptom közötti Rafah határátkelőtől nyugatra értek földet, s nem okoztak károkat – jelentette a televízió. Egy biztonsági forrás megerősítette a hírt, úgy vélve, hogy a lövedékek tévedésből csapódtak be egyiptomi területen. „Úgy tűnik, hogy Izraelre irányultak, és Karm-Abu-Szálem (héber nevén Kerem-Salom) izraeli határállomást vették célba – mondta a név nélkül nyilatkozó forrás. – Egyelőre két rakétát találtunk, és a biztonsági erők átfésülik a körzetet, továbbiak után kutatva.”

A gázai övezeti palesztin fegyveresek, akik korábban magukra vállalták több rakéta kilövését az egyiptomi határhoz közeli izraeli célpontokra, eddig nem reagáltak a hírre. A Népi Ellenállási Bizottságok és az Iszlám Dzsihád fegyveres szárnya előzőleg közölték, hogy ők indítottak rakétákat egy izraeli katonai állás ellen Kerem-Salom közelében, Izrael és az övezet határán, az egyiptomi határtól mintegy két kilométerre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.