Egyre kevesebb turista látogat Japánba

Júliusban a tavalyihoz képest 36,1 százalékkal, 561 700-ra csökkent a japánba látogató turisták száma – közölte csütörtökön a JNTO japán nemzeti turisztikai szövetség.

MNO
2011. 08. 18. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júliusban már sorban az ötödik hónapja csökkent a Japánba utazó külföldiek száma a március 11-i természeti katasztrófa miatt. A visszaesés mértéke március 12 és 31 között volt a legnagyobb, 73 százalékos. A júliusi csökkenés mértéke majdnem megegyezik a júniusi 36,0 százalékkal.

A külföldi látogatókat elsősorban a Fukusima Dai Icsi atomerőműben bekövetkezett nukleáris szennyezés miatti élelmiszer-biztonsági aggályok tartják távol az országtól, de a beutazók számának csökkenésében szerepet játszik a jen erősödése is – írja a JNTO beszámolója.

A külföldre látogató japánok száma viszont a márciusi katasztrófa óta első alkalommal júliusban mutatott növekedést éves összevetésben, a kiutazások 4,5 százalékkal, 1,469 millióra emelkedtek, amit a jen árfolyamának erősödésére vezet vissza a JNTO.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.