Egyszerűen kisétált a bíróságról

A lehető „legkönnyedebb” módon szökött meg az egyik legveszélyesebbnek tartott bűnöző a Dél-afrikai Köztársaságban: tárgyalásának végén a távozó tömegbe vegyülve egyszerűen kisétált a teremből, és eltűnt.

MNO
2011. 08. 11. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bongani Moyo vagy harminc bankot rabolt ki, és a rendőrségnek hosszas embervadászat után az év elején sikerült nagy nehezen elfognia őt. A héten bírósági meghallgatásra vitték a börtönből Pretoriában. Bár Moyo az egész ország „jó ismerőse” lett, mivel fényképével tele volt a média, sikerült feltűnés nélkül csatlakoznia a kivonulókhoz.

A rendőrség nem kommentálta a hatalmas baklövést. A rabot szállító egyik börtönőr viszont felfedte, hogy Moyo átadásakor még külön is figyelmeztették a rendőröket a férfi veszélyességére, hiszen egyszer már megszökött – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. Most megint tele van Moyo képével a dél-afrikai média.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.