Éjjel elállították a vegyi anyag szivárgását

Két tartálykocsiból szivárgott vegyi alapanyag, sztirol (UN-2055) a komáromi vasútállomáson, ahol le kellett állítani csütörtök délután a vonatközlekedést – tájékoztatta Kálmán Sándor megyei katasztrófavédelmi ügyeletes pénteken az MTI-t.

MNO
2011. 08. 12. 5:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környezetre is veszélyes anyagot a szakemberek mindkét tartályból lefejtették a biztonságos szintig, így előbb egy nyomvonalon, majd csütörtök éjjel, 23.30-kor teljesen feloldották a vágányzárat. Mint arról az MTI beszámolt, nem indított és nem fogadott vonatokat a komáromi vasútállomás csütörtök délutántól egy tartálykocsi szivárgása miatt. Az anyag biztonságos átfejtésének befejezéséig az említett szakaszon nem közlekedtek a vonatok, az utazókat Komárom és Almásfüzitő között autóbuszokkal szállították.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.