Éjszakai programmal ünnepli szülinapját az állatkert

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a hazai állatkertek sorában az egyik legfiatalabb, és egyben a legrégebbi hagyományokkal is rendelkező létesítmény, a 14. században ugyanis ezen a területen alapított vadaskertet Nagy Lajos király. A vadaspark pedig – ahogyan a legtöbben ismerik – augusztus 20-án ünnepli 28. születésnapját – tudatta az intézmény.

MNO
2011. 08. 16. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lassan három évtizedes állatkertben idén két programmal emlékeznek meg az évfordulóról: augusztus 19-én – pénteken – az ÉjszakáZoo néven ismertté vált programot szervezik meg. A sötétedéskor induló vezetésen – a zárás után – az éjjeli, főként ragadozó életmódú állatokkal ismerkedhetnek meg közelebbről a látogatók.

A szombati és vasárnapi napokon pedig – a nemzeti ünnepre is tekintettel – kenyérsütéshez kapcsolódó kisebb foglalatosságra várják a gyerekeket és családjukat. Megtanulhatják, miből és hogyan készül a mindennapi kenyér, hogyan kerül az asztalra, közben megismerkedhetnek a kenyér „történelmével” is.

Emellett pólófestésre vállalkozhatnak felnőttek és gyerekek egyaránt, a „mosásálló” alkotásokat haza is lehet vinni, a kisebbek pedig arcfestő segítségével kedvenc állatukká változhatnak át. Ha az időjárás kedvez az új kenyér ünnepének, a már jól ismert programokra is számíthatnak az állatkert látogatói: látványetetések (nagymacskák, szurikáták, mosómedvék), állatsimogató, valamint lovaglás várja az érdeklődőket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.