„Elég erősre” sikeredett a gyulai szezon

A gyulai idegenforgalom júliusban az időjárás miatt gyengébbre, az augusztus hónap eddig eltelt időszaka viszont „elég erősre” sikeredett – közölte az üdülőváros polgármestere kedden.

MNO
2011. 08. 17. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görgényi Ernő (Fidesz) elmondta: az idei idegenforgalmi szezonról még nem készült hiteles, a statisztikai hivatal által jegyzett felmérés, ám a helyi tourinform iroda nem reprezentatív felmérése alapján a szállásadók átlagosan 60-70 százalékos kihasználtságról számoltak be. A város életében különösen fontos az idegenforgalom, hiszen a tavalyi adatok alapján a belföldi turizmus szempontjából Gyula városa az első tíz között szerepel Magyarországon.

A polgármester kiemelte, hogy már látszik az idén márciusban létrehozott turisztikai desztináció menedzsment (TDM) tevékenysége is, hiszen például egy sikeres pályázat eredményeként majdnem 100 millió forintért fejleszthetik a város vonzerejét, ezen belül a marketinget. A TDM szervezet működése azt is bizonyítja, hogy zökkenőmentes az önkormányzat és az idegenforgalomban érdekelt vállalkozások egymás közötti együttműködése is.

Mint fogalmazott: közös céljuk, hogy aki Gyulára látogat, az a későbbiek folyamán visszatérő vendég legyen, s vegye igénybe a várfürdő szolgáltatásait, és látogassa meg a gazdag kulturális programokat is. Az önkormányzat döntő többségi tulajdonában álló várfürdőben pedig augusztus 22-től akciót hirdettek, amelynek keretében a szállásadók vendégenként és éjszakánként egy-egy ingyenes fürdőbelépőt is biztosítanak a Gyulára látogatóknak.

Görgényi Ernő szerint várhatóan ezzel nem növekszik a szálláshelyek értékesítési árai, viszont az október 21-ig tartó akciótól azt várja, hogy az utószezonban is minél többen látogatnak el Gyulára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.