Életfogytiglanra ítélték a pedofil prófétát

Adóemelést szeretnének az amerikaiak – derül ki a CNN legújabb közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek több mint hatvan százaléka úgy gondolja, a hiánycsökkentési bizottságnak új adókat kellene mérnie a gazdagokra. Életfogytiglanra plusz húsz évre ítélték Warren Jeffs szektavezért, az egyik amerikai fundamentalista egyház pedofil prófétáját – írja a The Christian Science Monitor.

Kovács N. László
2011. 08. 10. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

CNN (cnn.com), USA Today (usatoday.com)

Adóemelést szeretnének az amerikaiak – derül ki a CNN legújabb közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek több mint hatvan százaléka úgy gondolja, a hiánycsökkentési bizottságnak új adókat kellene mérnie a gazdagokra. Egy másik felmérés pedig megállapította, az amerikaiak húsz éve nem voltak olyan elégedetlenek politikusaikkal, mint most.

A CNN által megkérdezett ezer választó 62 százaléka véli úgy, a gazdagokat és a vállalatokat szigorúbban kell adóztatni és ebből a pénzből a középosztályt és a szegényebbeket támogatni. Csupán 34 százalék ért egyet a republikánusok sokat hangoztatott elméletével, miszerint a magas jövedelműek alacsony terhei a munkahelyteremtést segítik. A további hiánycsökkentési megoldásokról dönteni hivatott szuperbizottságnak azonban a hazai kormányzati programokhoz is hozzá kell nyúlnia, véli az emberek több mint fele. A katonai költségvetés megnyirbálását 47 százalék támogatja, a közepes és alacsonyabb jövedelműek adóztatását pedig csupán alig több, mint 10 százalék.

A USA Today és a Gallup felmérése rávilágított: az amerikaiak belefáradtak a szélsőségesen pártoskodó politikai csatározásokba. A közvélemény-kutatás adatai szerint tízből hatan úgy vélik, a bizottságnak megegyezésre kell jutnia akkor is, ha az esetleg nekik nem tetsző eredménnyel jár. Leginkább a demokraták hajlanak a kompromisszumra, a baloldali válaszadók 67 százaléka ért egyet a fenti állítással, ugyanakkor a republikánusok többsége is hasonlóan vélekedik. A Tea Party-szavazók a legmakacsabbak, ők csupán 47 százalékban támogatják a megegyezést.

Szintén a Gallup által gyűjtött adatok számolnak be a választók növekvő kormányzatellenes érzéseiről. A megkérdezettek csupán 24 százaléka gondolja úgy, hogy a legtöbb kongresszusi tag megérdemli az újraválasztást – a kérdés két évtizedes története során nem volt ilyen alacsony ez a szám. Az amerikaiak többsége, 51 százaléka szerint az elnök nem érdemel újabb négy évet, azonban még így is többen szavaznának rá, mint az egyelőre névtelen republikánus jelöltre – de csupán négy százalékkal. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy továbbra sincs egyértelmű befutó a konzervatív oldalon: az első Mitt Romney 24 százalékkal, őt Rick Perry követi 7 ponttal lemaradva (aki egyébként hivatalosan még nem szállt be a versenybe). Ron Paul és Michele Bachmann fej fej mellett halad, 14 és 13 százalékkal – a többiek nem érnek el két számjegyű eredményt.

The Christian Science Monitor (csmonitor.com)

Életfogytiglanra plusz húsz évre ítélték Warren Jeffset, az egyik amerikai fundamentalista egyház pedofil prófétáját – írja a The Christian Science Monitor.

Az FLDS vezetője a vádak szerint több kiskorúval, többek között egy 12 és egy 15 éves lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. A két lány a poligámiát gyakorló egyház vezetőjének „feleségei” közé tartozott. A texasi jog szerint azonban 17 éven aluli személlyel akkor is tilos ilyen típusú viszonyt folytatni, ha az beleegyezik, így Jeffs tette mindenképpen erőszaknak számít. Súlyosbító körülmény, hogy az egyik áldozat még tizennegyedik évét sem érte el, ezért pedig életfogytiglani börtönbüntetés jár.

A „próféta” bűnösségét már korábban megállapította az esküdtszék, most csak az ítélet súlyáról döntöttek. A büntető szakaszban azonban új bizonyítékok kerültek napvilágra, többek között egy felvétel, melyen Jeffs öt kislányt biztat, tegyék félre gátlásaikat. „Ha a világ tudná, mit művelek, a legmagasabb fára húznának fel” – írta a férfi naplójában, amit a bíróság szintén tettei elismeréseként fogott fel. Az ügyészség szerint Jeffs 78 feleséget tartott és több száz poligámista házasságnál segédkezett.

A 12 éves lány megrontásáért életfogytiglani, a 15 éveséért pedig 20 évi börtönre ítélte a férfit a bíróság. A két büntetést egymás után kell végrehajtani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.