Életveszélyes az iskola

A tetőszerkezet elmozdulása miatt életveszélyessé vált a csömöri zeneiskola épülete, le kellett zárni – közölte Fábri István polgármester (Csömöri Civil Egyesület) szerdán.

MNO
2011. 08. 17. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabadság úti épületben így sem a zeneiskolások, sem az ott helyet kapó első osztályosok nem kezdhetik meg az új tanévet – mondta a polgármester, hozzátéve, teljes tetőfelújítást kell végezni. A képviselő-testület kedden döntött arról, hogy a munkálatok miatt a 2011–2012-es tanév első félévében a zeneiskolai oktatás és az elsősök tanítása is más helyszínen történik: a három első osztály – mintegy kilencven gyermek – és a 250 zeneiskolás oktatását átmenetileg a Major úti Mátyás Király Általános Iskolában, illetve a vele egybeépített sportcsarnok három termének igénybevételével oldják majd meg, de a régi könyvtár helyiségeit is használhatják.

Az önkormányzat számításai szerint az újjáépítés költsége 20-35 millió forint lehet. Fábri István hozzátette: öt évvel ezelőtt újították fel a tetőt, de mint most kiderült, az szakmailag teljesen elhibázott volt, és életveszélyes állapotokat teremtett, a garanciák érvényesítése pedig nagy nehézségekbe ütközik.

„A kivitelező cég már megszűnt, ráadásul az is kiderült, hogy a beruházásnak se tervdokumentációja, se építési engedélye, se felelős műszaki vezetője nem volt” – emelte ki a polgármester. A testület már határozott kártérítési per elindításáról, a mulasztások miatt pedig a jegyző hivatalból indít munkajogi eljárást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.